Black Pearl

Black Pearl

Om bloggen

Tänkte att göra en beskrivning av mitt bygge av en kajak. Det kanske kan finnas bra tips för dig som tänker bygga en kajak. Eller tips till mig från dig som har byggt en tidigare, eller bara glada tillrop som gör det roligare att bygga den helt enkelt.

Du kan läsa mer om mig på www.fredrikringstrom.com

Andra strykningen

Black PearlPosted by Fredrik Mon, August 23, 2010 20:57

Måndag 23 augusti

Hittade en lucka efter middagen på 1 timme. Tänkte att jag borde hinna ut och skära bort de sista av glasfibern som hänger på sidorna och göra en andra strykning. Innan det hade jag passerat den lokala affären här hemma och köpt en kartong med engångshandskar i plast - i köttdisken. De hade 100-pack!

50 minuter senare var andra strykningen på och i bästa fall kommer det att bli grymt bra. Kan även kostatera utifrån gårdagens gissning att kommer att få arbeta hårt med stävarna för att få en jämn yta där...

Inser även att jag nu verkligen måste hitta en rund sickel. Tanken är ju att i helgen påbörja insidan. Om det får stå för länge med bara utsidan färdig är riksken stor att skrovet deformeras. Det känns ju lite trist om det skulle inträffa bara för att man inte har förberett sig med rätt inköp. Tips på var jag hittar det emottages tacksamt!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Fredrik Tue, August 24, 2010 08:54

Tack Björn, nu åker vinkelslipen fram :)

Posted by Björn Thomasson Mon, August 23, 2010 22:16

Black Pearl har plana ytor nästan överallt – har du en rektangulär sickel, räcker det att fila av hörnen (2-3 mm radie), så kommer du åt nästan överallt...