Black Pearl

Black Pearl

Om bloggen

Tänkte att göra en beskrivning av mitt bygge av en kajak. Det kanske kan finnas bra tips för dig som tänker bygga en kajak. Eller tips till mig från dig som har byggt en tidigare, eller bara glada tillrop som gör det roligare att bygga den helt enkelt.

Du kan läsa mer om mig på www.fredrikringstrom.com

Grundstrykning med epoxy

Black PearlPosted by Fredrik Thu, August 19, 2010 21:35

Torsdag 19 augusti

Har arbetat en del under veckan så det har inte funnits tid att gå ut i garaget mer än för att titta och klappa lite på den färdigslipade kroppen. Så idag fanns möjligheten. Såg fram emot att ta på mig snickarbyxorna, plasthandskarna och andningsskyddet...Hade för mig att det stod att man skulle vara snål med epoxin. Väl förberedd med muggen uppmärkt för 1,5 deciliters tillredning startade jag så kvällens korta med viktiga insats på kajaken - som jag nu känner måste få ett bra arbetsnamn.Jobbade hårt med gummiskrapan och gummihandskarna. Det gick bra att med händerna smörja in stävarna i för och akter. Gummiskrapan gjorde sitt på de stora och mer plana ytorna. Passade även på att spackla upp några märken som jag inte tyckte jag kunde slipa ner. Återvinning av lite fint slipdamm helt enkelt. Jag blandade till totalt 1,5 deciliter, men det hade troligtvis räckt med hälften. Nu fick jag slänga en del istället. Eller rättare sagt det fick bli sådär härligt varmt att man nästa brände sig när man tog i muggen. Bättre att ha vikten i plastmuggen än på kajaken helt enkelt.

Nu ser jag fram emot söndag då jag planerar att rugga upp ytan lite med ett fint sandpapper för att därefter lägga på glasfiberväven. Fixar jag det räknar jag iskallt med att under veckan hitta tid 2 kvällar för strykning 2 och 3. Det skulle innebära att jag till nästa helg kan börja med insidan. Det vore bra. Det enda som kan hindra mig just nu är 3 stycken upphandlingar som måste vara inlämnade före onsdag...

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.